Zelfmedicatie met voeding?

Veel mensen rederen als volgt:

Peptiden bestaan uit aminozuren die we gewoon met onze voeding naar binnen krijgen. Als ik me gezond voed dan krijg ik geen kanker.

 

Aminozuren

Peptiden bestaan inderdaad uit aminozuren. Maar als we ouder worden beschadigen onze genen, wat een natuulijk proces is. Hierdoor zijn helaas de energiefabriekjes in de cellen van ons lichaam stuk. Onze cellen kunnen dan sommige peptiden niet meer aanmaken.

 

 

Voeding niet belangrijk? 

Gezonde voeding is heel belangrijk. Geoznde voeding helpt voorkomen dat genen beschadigen en de juiste peptiden niet meer aangemaakt worden, waardoor kanker ontstaat.


Voorkomen van kanker

Aminozuren zijn heel erg waardevol bij het voorkomen van kanker. Als de energiefabriekjes in de cellen nog werken, kunnen de benodigde peptiden door het lichaam worden aangemaakt om daar vervolgens eiwitten van te maken. Gezonde voeding is dus heel belangrijk om kanker te voorkomen. Doordat we ons echter steeds slechter voeden (onze voeding bestaat uit steeds meer kunstmatige bestanddelen en toevoegingen om het steeds langer houdbaar te maken) worden onze genen steeds eerder beschadigd en krijgen mensen op steeds jongere leeftijd kanker. 

 

Lees meer...

 

Wat als je al kanker hebt?

Als je genen beschadigd zijn is gezonde voeding niet meer voldoende om kanker te voorkomen of te genezen. Maar tegelijkertijd laat onderzoek zien dat plantaardige diëten (behalve verhard plantaardig vet welteverstaan) heel veel effect hebben op je gezondheid, zelfs als je al oud bent of kanker hebt. Blijkbaar komt bij veel mensen de kwestie van goede gezondheid vaak neer op het aanvullen van aminozuren en het niet verder beschadigen van de cellen. Ook kan kanker geremd worden in zijn groei als er bijvoorbeeld minder suikers in je bloed zijn. Het is dus heel erg belangrijk om je gezond te voeden en hoe ouder je bent hoe belangrijker het is omdat je spijsvertering dan minder effectief werkt.

 

Lees meer...

En de peptiden?

Deze kun je dus toegediend krijgen. Als je al kanker hebt is dit broodnodig voor je overleving omdat je sommige peptiden niet meer zelf aan kunt maken.

Ook als je al oud bent zou je eigenlijk sommige peptiden moeten aanvullen omdat je ze niet meer zelf aanmaakt. De mogelijke toepassingen van peptiden liggen er legio. Niet alleen bij het voorkomen van kanker, maar ook wellicht bij het behandelen van andere ziektebeelden die met deze problematiek te maken hebben. 

 

Lees meer...